Ambitieuze Wijndal wil vaste linksback Oranje worden

Ambitieuze Wijndal wil vaste linksback Oranje worden

12 november 2020 – AZ-verdediger Owen Wijndal (20) maakte woensdagavond een uitstekende indruk in de vriendschappelijke interland tegen Spanje. De linksachter hoopt dat het een opmaat is naar veel meer in de komende jaren bij het Nederlands elftal. "Of ik heb laten zien dat ik de komende jaren de vaste linksback van Oranje kan worden? Ik denk het wel, als het je tegen Spanje lukt."

Dat vertelde de verdediger vol bravoure tegenover de NOS, waarin hem werd gevraagd naar zijn eigen optreden. "Ik ben verdediger, dus het is ook wel lekker als je verdedigend je ding kan doen en duels kan winnen. Maar ook aanvallend wil ik graag een bijdrage leveren", sprak Wijndal, die de assist van het enige Oranje-doelpunt achter zijn naam heeft staan.

"Ik nam de bal goed mee en zag drie jongens diep lopen. Ik wilde hem chippen op Calvin (Stengs, red.) of Luuk (de Jong, red.), maar die raakten de bal niet aan en die kwam bij Donny terecht. Die schiet hem goed binnen", zag Wijndal, die een goede indruk maakte en ook de nodige kilometers aflegde. "Maar als je aan de zijkant speelt, moet je sowieso veel lopen."

Omdat Daley Blind bij afwezigheid van Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt én Nathan Aké centraal in het centrum wordt verwacht naast Stefan de Vrij, is er op de linksbackpositie wat ruimte voor Wijndal. "Ik heb tegen de beste voetballers van de wereld laten zien dat ik het aankan. Maar het is aan mij om het vaker en langer te laten zien", weet hij. Met een big smile: "Of ik tegen Bosnië speel? Dat moet je aan de bondscoach vragen, maar ik hoop het niet natuurlijk wel."

gerelateerd