FC Twente
0 – 0
NEC

Max kent droomdebuut, België helpt Oranje een handje

Max kent droomdebuut, België helpt Oranje een handje

11 november 2020 – Duitsland heeft woensdagavond mede dankzij een assist van Philipp Max de oefenwedstrijd tegen Tsjechië met 1-0 gewonnen. België hielp Oranje een handje tegen Zwitserland, Italië en Portugal waren te sterk voor respectievelijk Estland en Andorra, en Polen versloeg Oekraïne.

Duitsland - Tsjechië 1-0
Max beleefde een droomdebuut bij de Duitse nationale ploeg. De linkervleugelverdediger had slechts veertien minuten nodig om te doen wat hij bij PSV zo vaak doet: een assist geven. Met een lage voorzet bereikte hij Luca Waldschmidt, die de niet te missen kans benutte. Meer doelpunten vielen niet in Leipzig. Bij Tsjechië debuteerde FC Twente-aanvaller Vaclav Cerny. Hij kreeg een helft speeltijd.

België - Zwitserland 2-1
België won dankzij twee doelpunten van Michy Batshuayi met 2-1 van Zwitserland en hielp daarmee het Nederlands elftal een handje. De Zwitsers zijn namelijk een concurrent voor Oranje op de FIFA-ranglijst. Met het oog op de loting voor de WK-kwalificatie moet de ranglijst goed in de gaten worden gehouden. De Belgen kwamen vroeg in de wedstrijd op achterstand door een goal van Admir Mehmedi, maar stelden na rust orde op zaken.

Italië - Estland 4-0
Italië, een van de groepsgenoten van het Nederlands elftal in de Nations League, kende een probleemloze avond tegen Estland. Vincenzo Grifo had met twee goals een belangrijk aandeel in de 3-0 oefenzege. Federico Bernardeschi en Riccardo Orsolini maakten de andere treffers namens de Italianen, die zondag aantreden tegen Polen.

Portugal - Andorra 7-0
Met Cristiano Ronaldo in eerste instantie op de bank werkte Portugal aan het vertrouwen tegen Andorra. Pedro Neto en Paulinho zorgden voor een 2-0 voorsprong. Renato Sanches, Paulinho, Emili Garcia (eigen goal), Ronaldo en Joao Felix prikten er na rust nog eens vijf goals bij. De Portugezen kunnen nu de blik richten op de ontmoetingen met Frankrijk en Kroatië in de Nations League.

Polen - Oekraïne 2-0
Polen, over een week de tegenstander van het Nederlands elftal in de Nations League, tankte vertrouwen door met 2-0 te winnen van Oekraïne. Bij afwezigheid van Robert Lewandowski maakten Krzysztof Piatek en Jakub Moder de doelpunten.

Overige uitslagen
Denemarken - Zweden 2-0
Slovenië - Azerbeidzjan 0-0

gerelateerd