Kroos hekelt FIFA en UEFA: "Spelers zijn marionetten"

11 november 2020, 17:05

Als spelers meer inspraak zouden hebben in de planning van de internationale voetbalkalender, dan was er geen Nations League geweest. Dat is althans de stellige overtuiging van Toni Kroos. Hij vindt het UEFA-verzinsel maar een overbodig toernooi. Als voetballer voelt de dertigjarige middenvelder van Real Madrid zich slechts een marionet van de FIFA en UEFA.

In de podcast Einfach mal luppen neemt hij geen blad voor de mond. "Met al die dingen die verzonnen worden, zijn wij als spelers aan het einde van de dag slechts marionetten van de FIFA en UEFA. Niemand vraagt ons iets", doet de Duitser zijn beklag. "Als er een spelersvakbond zou zijn die hierover beslissingen zou nemen, dan was er geen Nations League, een Spaanse Supercup in Saoedi-Arabië of een WK voor clubs met meer dan twintig teams geweest."

Als speler voelt Kroos zich gebruikt. "De toernooien bestaan om financieel er alles uit te zuigen, waardoor ook fysiek alles uit een speler wordt gezogen." Een Super League zou Kroos sportief gezien interessant vinden. "Maar het zou de kloof tussen kleine en grote clubs alleen maar groter maken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen