'Domper voor Cillessen: doelman maanden langszij'

11 november 2020, 15:47   Bijgewerkt: 11 november 2020, 17:06

Jasper Cillessen raakte afgelopen weekend geblesseerd op het trainingsveld en moest zich daardoor afmelden bij het Nederlands elftal. De keeper van Valencia zal volgens Spaanse media maanden buitenspel omdat zijn kwetsuur ernstig is. Tot dusver keepte hij nog geen minuut in dit La Liga-seizoen en dat zal voorlopig zo blijven.

Het is volgens Marca de bedoeling dat de keeper een operatie ondergaat om zijn kwetsuur te verhelpen. Ook Cadena SER rept van een zware blessure bij de Nederlander. Na de operatie zal hij tussen de drie en de vier maanden moeten herstellen om helemaal fit te worden. De verwachting is dat hij rond maart weer fit zal zijn. De keeper werd in verband gebracht met een winterse transfer, omdat hij bij Valencia tweede keus was achter Jaume Domenech. Nu Cillessen geblesseerd is, zal dat er niet van komen.

De doelman van Oranje moet volgens Frank de Boer meer gaan spelen met oog op het EK, maar de blessure gooit dus weer roet in het eten voor de keeper. Vorig jaar verkaste Cillessen van FC Barcelona naar Valencia, waarvoor hij tot dusver 24 wedstrijden in actie kwam. Vorig seizoen moest de keeper nog vaak aan de bak, maar met name dit voetbaljaar was hij echt tweede keeper. De 31-jarige sluitpost speelde nog geen minuut in de competitie dit seizoen.

Bij Oranje stond hij afgelopen interlandperiode overigens wel gewoon in de basis. De Boer gaf bij zijn aanstelling aan dat Cillessen zijn eerste keeper is, maar dat hij wel meer moet gaan spelen bij zijn werkgever. Dat zal er de komende maanden dus niet van komen. Tim Krul, Marco Bizot en Joël Drommel zijn deze interlandperiode de doelmannen van Oranje, omdat Justin Bijlow zich moest afmelden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen