Ultee: "Met loyaliteit kan ik hypotheek niet betalen"

11 november 2020, 15:15

Na het ontslag van Kevin Hofland bij Fortuna Sittard heeft ook Kristof Aelbrecht zijn spullen gepakt. De assistent is solidair aan de ontslagen hoofdcoach. Sjors Ultee, die technisch manager en assistent was, blijft wel aan en wordt zelfs de interim-coach. Voor hem was het geen optie om te vertrekken, zo geeft de trainer aan.

"Ik vind het een afschuwelijke situatie", zegt Ultee tegen Voetbal International. "Het ontslag van Kevin is een heel harde klap om te verwerken, voor iedereen binnen de club. Als ik zie hoe ongelooflijk aangeslagen spelers en stafleden zijn, dan zegt dat genoeg over het draagvlak van Kevin."

Ultee benadrukt dat het niet zijn keuze is om Hofland te ontslaan. "Toch heeft de clubleiding gemeend te moeten ingrijpen. Het is niet mijn besluit, ik heb als technisch manager vanaf het begin gezegd dat ik niet wilde oordelen over de positie van Kevin. Met mij wil de club wel door. Het is zo lastig. Een trieste dag, dat is het. Toch ga ik door. Kevin steunt me daarin, dat is belangrijk. Aan de ene kant wil je luisteren naar je gevoel. Maar ik kan ook niet zomaar zeggen: hier is mijn contract en de groeten. Met loyaliteit kan ik mijn hypotheek niet betalen. Ik werk nu voor mijn werkgever."

Het is niet de bedoeling dat Ultee als hoofdtrainer van Fortuna verder zal gaan. Hij verwacht alleen interim-coach te zijn. "Voor zover ik weet is dat geen optie, ik heb daar in ieder geval niets over gehoord. Tot nader order neem ik het over. Misschien duurt het een paar dagen, misschien een week, misschien wat langer. Ik zie het wel. Nu moet de knop om. Ik heb de spelers en stafleden bijeen geroepen en gezegd dat we elkaar nu zoveel mogelijk moeten steunen om deze moeilijke dagen door te komen."

Lees ook: Hofland: "Heel verdrietig

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen