Ook Zeefuik deelt verhaal: 'Ik raakte mezelf volledig kwijt'

11 november 2020, 15:43   Bijgewerkt: 11 november 2020, 15:48

In navolging van Gregory van der Wiel en Ricardo Kishna doet ook Género Zeefuik (op archiefbeeld) een boekje open over zijn mentale problemen. De dertigjarige spits heeft uit de doeken gedaan waar hij tegenaan gelopen is.

Als jonge spits was hij een groot talent bij PSV, maar de grote doorbraak kwam er niet. Hij speelde in Nederland nog voor vijf andere clubs en speelde ook in Schotland. Vaak kreeg de spits opmerkingen over zijn postuur. 'Volgens critici nam ik de topsport niet serieus. Ooit gedacht dat er meer achter kan zitten?', schrijft hij op Instagram. Zijn lijf reageert anders op voedsel dan andere sporters, omdat alvleesklierproblemen hem parten speelden.

'Op het moment dat gezondheid belangrijker is dan ooit, word je veroordeeld op basis van uiterlijke kenmerken. Iedereen kijkt naar je en heeft een mening, maar zonder achtergrond. Ik stopte met voetbal, ging steeds minder doen en liet minder van me horen. De periode die volgde was enorm zwaar voor mijn relatie en mijn kinderen, die mij niet meer herkenden als de echtgenoot en vader die ik was. Ik raakte mezelf volledig kwijt.'

Zeefuik is op het sociale medium openhartig over zijn ervaringen. 'Men vergeet dat er niet altijd keuzes zijn. Zeker niet als het gaat om gezondheid. Dat overkomt je. Dit is mij overkomen, net als zoveel andere (top)sporters en zelfs jonge voetballertjes', aldus Zeefuik, die sinds zijn vertrek bij FC Emmen in 2018 niet meer voor een club speelde.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen