Dest mikt op succes met Verenigde Staten op WK 2026

11 november 2020, 12:55

Het was in de Verenigde Staten lange tijd armoe troef wat betreft het voetbal, maar de laatste jaren is het land bezig aan een opmars. Steeds meer jonge talenten duiken op grote Europese clubs. Sergino Dest hoopt dat het team succes gaat hebben.

De verdediger speelt sinds de zomer bij FC Barcelona. Ook spelers als Christian Pulisic (Chelsea), Giovanni Reyna (Borussia Dortmund) en Weston McKennie (Juventus) zijn bezig aan een goede ontwikkeling.  Dest denkt achter dat het nog te vroeg is om al op het WK van 2022 te oogsten. "De bal is rond en je hebt altijd kansen, maar ik denk dat we in 2026 meer kansen hebben. We hebben veel jonge spelers in de ploeg, dus in 2026 hebben we meer ervaring", zegt Dest tegen ESPN.

Het WK wordt in 2026 in de VS, Mexico en Canada gehouden. Een extra motivatie voor Amerika, weet de oud-Ajacied. "Ik hoop dat we dan ver komen, maar uiteraard kan ik dat nu nog niet voorspellen. Iedereen heeft extra motivatie om in eigen land te schitteren. We spreken daar onderling nu al over, want het is speciaal om in eigen land een  toernooi te voetballen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen