Hofland: "Heel verdrietig, maar vertrek door voordeur"

11 november 2020, 13:24

Voor Kevin Hofland is deze woensdag een dramatische dag geworden. De 41-jarige trainer is door de leiding van Fortuna Sittard verantwoordelijk gehouden voor de slechte seizoensstart en is woensdag ontslagen. Het doet veel pijn bij de coach, die met zijn club op de laatste plaats stond van de Eredivisie.

"Ik ben heel verdrietig, het doet me heel pijn dat me geen toekomst gegund is hier. Anderzijds kan ik zo'n ontslag heel goed relativeren. Er is niemand dood. Voor mijn gevoel ga ik hier door de voordeur weg", reageert hij bij het Algemeen Dagblad. Dat Hofland al na acht duels plaats moet maken, kan vroeg worden genoemd. "Of dat raar is? Dat vinden meer mensen, ja. Dat klopt. En persoonlijk had ook ik er nog alle vertrouwen in dat we met Fortuna snel weer zouden stijgen op de ranglijst. Want hoe groot is het verschil nou met de bovenkant van het rechterrijtje? Maar goed, ik kan er nu toch niets meer aan veranderen."

Opmerkelijk was dat Hofland na de 1-3 nederlaag tegen FC Groningen eind oktober zijn emoties liet gaan. De coach voelde zich in de steek gelaten door zijn ploeg en voerde daarna onder meer een keeperswissel door. Hij liet onlangs juist weten zijn emoties beter onder controle te hebben.  "Maar dat betekent niet dat ik nooit eens een discussie had met iemand. Ook met de leiding, ja. Ik vind dat het ook moet kunnen, het af en toe met elkaar oneens zijn. Ik voer zo'n discussie altijd openlijk, met wie het ook is. Maar nogmaals: of ik daarop ben afgerekend, weet ik niet."

Hofland weet uiteraard nog niet wat zijn nieuwe klus gaat worden, maar hoopt wel snel weer aan de bak te kunnen. "Ik ben en blijf ambitieus", zegt de Limburger. "Ik wil dolgraag snel weer aan de slag. Ik heb immers niet voor niets mijn papieren behaald."

Lees ookFortuna Sittard grijpt hard in en ontslaat hoofdtrainer Hofland

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen