Fortuna grijpt hard in en ontslaat hoofdtrainer Hofland

11 november 2020, 10:46   Bijgewerkt: 11 november 2020, 12:33

Kort na het vertrek van Aleksandar Rankovic bij ADO Den Haag is er nog een ontslag gevallen in de Eredivisie. Fortuna Sittard heeft besloten om Kevin Hofland de laan uit te sturen, zo heeft het woensdag bekendgemaakt. Dat besluit is genomen op basis van de tegenvallende sportieve resultaten. De Limburgers hadden als doel om aan te sluiten bij de middenmoot, maar vinden zich na acht duels terug op de laatste plaats.

Hofland is niet de enige die vertrekt, want ook assistent Kristof Aelbrecht moet zijn biezen pakken. Fortuna is ontevreden over de prestaties en staat achttiende in de Eredivisie. Het verzamelde pas drie punten in de eerste acht duels en kent zodoende een povere start van het seizoen. Volgens de club is er intern al langere tijd ontevredenheid over functioneren van de staf.

Voorzitter Isitan Gün, als grootaandeelhouder binnen dit kader voetbaltechnisch eindverantwoordelijk, beseft dat het een harde beslissing is. "Dit is extreem pijnlijk, zoveel is duidelijk", vertelt hij.  "Zeker gezien het feit dat we elkaar al zo lang kennen en ik enorm veel respect voor Kevin heb. Hij is een kind van de club en heeft een belangrijke rol gespeeld in onze promotie naar de Eredivisie. Ik geloof ontegenzeggelijk in Kevins kwaliteiten als mens en als trainer, maar in het voetbal moet je soms handelen in het belang van de club waarbij emoties dan even van ondergeschikt belang zijn. Feit is dat de kwaliteit van de selectie niet tot uiting komt in de prestaties van het eerste team. Om die reden is het tijd voor verandering."

Hofland was sinds februari 2018 werkzaam als trainer bij Fortuna. Hij promoveerde met de club naar de Eredivisie en slaagde erin om het team in de Eredivisie te houden. Hij werkte nauw samen met René Eijer en vormde daarna een koppel met Sjors Ultee. Sinds de zomer stond Hofland op eigen benen en lukte het de oud-verdediger niet om de boel op de rit te krijgen. Vorig seizoen ging het al niet goed met de Limburgers, die op het moment van de competitiestop zestiende stonden.

Volgens de clubleiding zit er meer potentie kwaliteit in de selectie dan er nu uitkomt. De verwachtingen waren ook behoorlijk hoogespannen door het aantrekken van onder meer Ben Rienstra en Mats Seuntjens. 'Afgelopen zomer werd het spelersbudget substantieel verhoogd om -na alle sportieve ontwikkelingen naast het veld- ook sportief de ferme stap vooruit te zetten', schrijft Fortuna. 'Het voornaamste doel: aansluiting vinden met de middenmoot in de Eredivisie. Een ambitieuze, maar clubbreed gedragen doelstelling die gerealiseerd moest worden met een pittig programma voor de winterstop.' De groeicurve bleef voor de leiding echter uit. De club zal nu op zoek gaan naar een nieuwe trainer. In tussentijd leidt Ultee de groep op het trainingsveld.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen