Asensio geniet in Amsterdam: "Dit is mijn tweede land"

Asensio geniet in Amsterdam: "Dit is mijn tweede land"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

11 november 2020 – Voor Marco Asensio is de wedstrijd tegen Oranje vanavond (woensdag) net iets specialer dan voor de andere spelers van de Spaanse ploeg. Hij speelt namelijk tegen het land waar hij veel banden mee heeft. Het is daardoor extra speciaal, zegt de aanvaller.

Asensio speelde op 10 juni 2019 voor het laatst een interland en hoopt vanavond minuten te maken. "Nederland is mijn tweede land, mijn halve familie komt hier vandaan", zegt hij tegen Marca. "Om hier te zijn, haalt veel mooie herinneringen naar boven. Ik heb een hele goede bang met mijn familie hier en ik bezoek ze een keer per jaar", zegt Asensio, wiens moeder Nederlandse was. Zij overleed in 2015. Zijn volledige naam is dan ook Marco Asensio Willemsen.

Dat heeft een oefenduel betreft, maakt voor Asensio niets uit. "We benaderen het als een officiële wedstrijd. Dat heeft ook te maken met het stadion waarin we spelen en de tegenstander." Asensio kan vanavond voor het eerst minuten gaan maken onder Luis Enrique. De speler van Real Madrid was wat uit beeld geraakt, maar is nu terug. "Ik voel me elke dag beter en het heeft me veel werk gekost om weer op dit punt te komen. Goede tijden zitten er aan te komen. Daar ben ik zeker van."

In 2015 werd Asensio door Danny Blind benaderd om voor Oranje te spelen, maar zijn keuze viel op Spanje. "Maar uiteindelijk moest ik kiezen en ik wilde voor Spanje uitkomen. Daar ben ik nog steeds blij mee, ja", zegt hij tegen de NOS.

Reacties

gerelateerd