Zorgen bij De Boer over spelers: "Het gaat maar door"

11 november 2020, 10:18

De overvolle speelkalender van de topspelers begint steeds meer een issue te worden. Diverse spelers klaagden al over de vele wedstrijden, zeker nu het EK voor de deur staat en de blessures lijken toe te nemen. Ook bondscoach Frank de Boer maakt zich zorgen over de volle speelkalender.

De Boer zag deze week Tonny Vilhena met corona afhaken en nam ook al afscheid van Steven Bergwijn, die maandag wel in de Zeist arriveerde maar niet fit genoeg bevonden werd. De Boer had ervoor kunnen kiezen om veel spelers op te roepen in deze interlandperiode en dan met een B-ploeg tegen Spanje te spelen. "Uiteindelijk heb ik daar niet voor gekozen. Er zullen jongens meedoen die zondag ook tegen Bosnië en Herzegovina starten. Vijf internationals zullen negentig minuten spelen. Die starten niet tegen Bosnië. Eigenlijk is het voortdurend plannen en rekenen", zegt De Boer tegen De Telegraaf.

Het is voor de bondscoach niet te hopen dat er nog meer fysieke klachten gaan opspelen in de selectie. "Ik maak me wel zorgen dat er op termijn steeds een blessure bijkomt, want het seizoen gaat maar door en door tot en met het EK. Ik zag ergens dat je in Europa al drie teams van geblesseerde spelers, grote namen zou kunnen samenstellen. Dat betekent toch dat er iets aan de hand is", zegt de keuzeheer van Oranje. "Wij proberen in elk geval heel goed te monitoren en naar de spelers te luisteren om te weten of ze speelklaar zijn of niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen