Slecht nieuws voor Memphis: "Hij blijft deze winter zeker bij Lyon"

10 november 2020, 21:56

Slecht nieuws voor Memphis Depay en FC Barcelona. Olympique Lyon is niet van plan om mee te werken aan een vertrek van de Nederlandse aanvaller in de winterstop. Hoewel Ronald Koeman al aankondigde dat de Catalanen over drie maanden een nieuwe poging gaan wagen voor Memphis, heeft Lyon-president Jean-Michel Aulas aangekondigd dat de club niet zal meewerken aan een overgang, omdat de sportieve resultaten het zwaarst wegen.

Dat vertelt Aulas tegenover RMC Sport over de situatie van Memphis, voor wie Koeman afgelopen zomer tot de slotdag volop in de race was. In de slotfase van de transferwindow zou hij zelfs voor acht miljoen euro mogen vertrekken bij de Ligue 1-club, toch kon FC Barcelona hem ook toen niet betalen. "Ik was de eerste die zei dat hij niet naar Barcelona zou vertrekken", herinnert Aulas zijn eigen woorden, waarin hij vertelde dat Barça geen geld had voor Memphis.

Lees ook: Memphis blijft hinten op vertrek: "Geen beloftes"

"Niemand luisterde destijds naar mij tijdens de transferwindow, want iedereen dacht dat hij zou vertrekken", zei Aulas over de captain van de Franse formatie. Ondanks dat hij in de zomer van 2021 transfervrij kan vertrekken, wil Lyon hem behouden en daarmee komt het sportieve belang boven het financiële belang in de transferwindow in januari. Een paar maanden later verdient Lyon immers geen cent meer aan de Nederlander. 

"We moeten het absoluut goed doen dit seizoen. We zijn slecht aan het seizoen begonnen, maar hebben de kwaliteiten om veel beter te presteren. Memphis is daarin van groot belang, dus hij zal bij onze club blijven", verzekerde Aulas, die zag dat Lyon is opgeklommen naar de vijfde plaats op de ranglijst. Wel is de achterstand op koploper Paris Saint-Germain liefst zeven punten. Europees voetbal is het harde doel voor trainer Rudi Garcia, aangezien dat vorig seizoen niet werd behaald.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen