Luis Enrique kijkt uit naar duel met 'goede vriend' De Boer

10 november 2020, 21:44

Luis Enrique staat woensdagavond met Spanje tegenover het Nederlands elftal van zijn goede vriend Frank de Boer. De coach heeft al sinds hun gezamenlijke periode bij FC Barcelona goed contact met de voormalig verdediger. "We zijn samen op vakantie geweest naar Ibiza. We zijn vrienden." 

Dat vertelt hij tegenover de NOS. De Boer en Luis Enrique speelden vier jaar samen in Catalonië. "We hebben lang bij FC Barcelona samengespeeld en veel prijzen gepakt", herinnert de oud-middenvelder, die eenmaal de landstitel met De Boer won in Spanje. "Hij is de nieuwe trainer van Oranje en maakt de spelers duidelijk wat ze moeten doen. Er zitten altijd haken en ogen aan het maken van een selectie."

Daarnaast werd de coach gevraagd naar de bijzondere speellocatie, de Johan Cruijff Arena. "Een van de mooiste plekken om te voetballen", doelt de coach op de geestelijke vader van het stadion. "Het geeft een spelfilosofie aan, van een aantrekkelijke manier van voetballen. Ik hoop dat we de naam eer aandoen."

Even daarvoor had Enrique een persconferentie gegeven tegenover de Spaanse media. Daarin werd hem gevraagd naar de zware blessure van FC Barcelona-talent Ansu Fati. "Voetbal is een harde sport, blessures horen helaas bij voetbal, ongeacht je leeftijd. Maar het was een triest moment", aldus Enrique, die Marco Asensio juist terug heeft na lang blessuretijd. "Hij doet het erg interessant. Zijn statistieken bewijzen mijn oproep."

Tevens zei de coach dat doelman Kepa Arrizabalaga voorlopig zijn basisplaats houdt bij de nationale ploeg van Spanje, ondanks dat hij bij Chelsea op de bank zit onder Frank Lampard. Enrique: "Ik weet wat hij kan, hij haalde de laatste interlands een hoog niveau. Maar als je als keeper of speler niet speelt, heeft dat altijd gevolgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen