Ten Hag blij met ontwikkeling van Gravenberch en Traoré

10 november 2020, 20:21

Ajax-trainer Erik ten Hag is flink te spreken over de huidige ontwikkelingen bij zijn selectie. De oefenmeester denkt dat als de ontwikkeling zich zo doorzet als de laatste tijd, er 'mooie dingen' kunnen ontstaan in Amsterdam. Ook is hij content met de stappen die Ryan Gravenberch, Lassina Traoré en de onder vuur liggende Perr Schuurs zetten.

Dat vertelt de coach in een interview op de clubsite. "We hebben een mooie ontwikkeling doorgemaakt. We scoren ook vrij gemakkelijk", zag Ten Hag, die ook nog genoeg te verbeteren punt ziet bij Ajax. "We moeten balvaster worden en meer geduld hebben. En dan vanuit dat geduld herkennen wanneer we moeten versnellen." Ook is hij content met de wisselingen in het elftal en het feit dat hij kán rouleren. "We moeten zo veel wedstrijden spelen in zo'n kort tijdsbestek. Spelers raken overbelast als ze alles spelen."

Een van de middenvelders die wel bijna altijd staat opgesteld, is Gravenberch. "Hij ontwikkelt zich, mede aan de hand van Davy Klaassen, Daley Blind en Dusan Tadic, erg goed. Het wordt hem steeds duidelijker wat topvoetbal inhoudt", licht de oefenmeester toe. "Hij moet zich in dienst stellen van het elftal en het jeugdigde moet eruit bij hem, het moet meer naar volwassenheid toe. Maar hij heeft grote stappen gezet de laatste tijd."

{image[343289][right-half][]}Traoré geschikte kapstok

Ook aanvaller Traoré heeft zich de laatste tijd in de kijker gespeeld. "Hij brengt veel fysieke power, is een aanspeelpunt en houdt verdedigers bezig. Met hem in de spits kunnen we doorvoetballen. Ook gaat hij zijn verdedigende taken steeds beter doen, daar zijn we heel tevreden mee." Over de bekritiseerde Schuurs is Ten Hag eveneens content. "Het is heel erg logisch dat hij nu nog een aantal stappen moet zetten om zich op het allerhoogste niveau te etaleren. Maar dat hij de potentie heeft, is duidelijk."

Verder wilde Ten Hag de wedstrijd tegen Liverpool in de Champions League nog uitlichten. Daar was hij zeer tevreden over. "Je speelt tegen de top van Europa en wij waren competitief aan hun die avond. Zij hadden niet hun beste dag, maar wij hadden er meer uit kunnen halen. Dat geeft zelfvertrouwen naar de volgende wedstrijden", vond Ten Hag, die het optreden tegen FC Midtjylland juist als onvoldoende bestempelde. "We waren zeker niet goed aan de bal en waren niet goed bij de les."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen