Beroep Napoli afgewezen: punt aftrek en 3-0 verlies blijft staan

10 november 2020, 18:45

Napoli heeft het hoger beroep van de reglementaire 3-0 nederlaag tegen Juventus verloren. De Serie A-club ging in beroep tegen de straf die werd opgelegd, omdat ze vanwege coronabesmettingen niet kwamen opdragen. Die blijft staan, ondanks het protest, waardoor de Oude Dame op de vijfde plaats blijft staan. Napoli staat ondanks het besluit met een puntje meer twee plekken hoger.

Dat heeft de club gehoord bij het Italiaanse sporttribunaal. De wedstrijd tussen Juventus en Napoli zou op 4 oktober worden gespeeld, maar de club uit Napels kwam niet opdagen. De plaatselijke autoriteiten verboden de spelers de stad te verlaten. Dat had te maken met besmettingen binnen de selectie: Piotr Zielinski en Eljif Elmas waren positief getest. Bovendien waren er besmettingen bij Juventus. De Italiaanse voetbalbond besloot ondanks het advies van de gezondheidsautoriteiten dat de wedstrijd wél door moest gaan.

Volgens de coronaprotocollen hadden de besmette spelers in quarantaine moeten worden geplaatst en hadden de niet-besmette spelers naar Turijn kunnen afreizen. Dat gebeurde niet, waardoor Napoli een reglementaire nederlaag is toegekend en een punt in mindering is gebracht. Volgens de voetbalrechter heeft de club het coronaprotocol geschonden. Juventus houdt de drie punten en Napoli blijft op zeventien punten staan: anders had het in verliespunten op gelijke hoogte kunnen komen met koploper AC Milan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen