Bondscoach Löw kondigt debuut PSV-back Max aan

Bondscoach Löw kondigt debuut PSV-back Max aan

10 november 2020 – PSV-back Philipp Max (27) kan zich gaan opmaken voor zijn debuut bij de nationale ploeg van Duitsland. Bondscoach Joachim Löw heeft speeltijd aangekondigd voor de debutanten in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Tsjechië. "Ze krijgen hoogstwaarschijnlijk de kans om hun eerste interland te spelen."

Dat zei Löw over Max, lix Uduokhai (FC Augsburg) en Ridle Baku (VfL Wolfsburg), die alle drie voor het eerst in de selectie van de Duitse nationale ploeg zat. Van concurrent Robin Gosens (Atalanta Bergamo) heeft de PSV'er in elk geval geen last, want hij kampt met een spierblessure en is woensdag niet inzetbaar. Ook Thilo Kehrer is niet inzetbaar, terwijl Benny Henrichs een twijfelgeval is voor die Mannschaft.

"Ik heb Max voor een langere tijd bekeken", zei Löw over de in goede vorm verkerende verdediger van PSV. "Hij is aanvallend heel sterk, heeft een goede voorzet in huis en is sterk in de spelhervattingen. Ik ben van plan om hem morgen (woensdag) te laten spelen."

Max is na Amin Younes (destijds als Ajacied) de tweede Eredivisie-speler ooit die is opgeroepen voor de defintieve selectie van de nationale ploeg van Duitsland. Dat dankt hij onder andere aan zijn zes assists en de twee goals die hij in zijn eerste twaalf wedstrijden al op zijn naam schreef namens PSV. In totaal zijn er liefst twaalf (!) verdedigers opgeroepen door Löw.

gerelateerd