De Boer over blessureperikelen, Van de Beek, Babel en Klaassen

10 november 2020, 15:43   Bijgewerkt: 10 november 2020, 17:27

Georginio Wijnaldum draagt bij afwezigheid van Virgil van Dijk de aanvoerdersband bij het Nederlands elftal. Dat vertelde Frank de Boer dinsdag bij zijn persconferentie in aanloop naar de vriendschappelijke wedstrijd tegen Spanje. De bondscoach maakte ook bekend wie de komende wedstrijden onder de lat staat en sprak over onder meer de blessureperikelen, Donny van de Beek, Ryan Babel, Denzel Dumfries en Davy Klaassen.

De Boer kan voorlopig geen beroep doen op Van Dijk, die tijdens de derby tussen Liverpool en Everton zwaar geblesseerd raakte. "Ik zag het live, dan schrik je wel even. Ik vloekte wel even binnensmonds, of eigenlijk niet eens binnensmonds. Hij is onze aanvoerder en een belangrijke pion, dus dat zal een gemis zijn. Wijnaldum vervangt hem als aanvoerder", aldus de trainer.

Naast Van Dijk raakten onlangs nog een aantal andere internationals zoals Jasper Cillessen en Steven Bergwijn geblesseerd. "Ik maak me zorgen dat er continu blessures bijkomen. Het is wachten tot er bij ons of bij een ander land weer een blessure bijkomt. Ik las in een krant een artikel dat je met grote namen die geblesseerd zijn drie teams kunt opstellen, dat betekent toch dat er iets aan de hand is. We proberen alles zo goed mogelijk te monitoren en naar de spelers te luisteren."

Van de Beek

Van de Beek is gewoon fit, maar speelt bij zijn nieuwe club Manchester United weinig. "Ik probeer hem zoveel mogelijk vertrouwen te geven. Dat heb ik laten zien door hem tegen Italië te laten spelen. Ik heb wedstrijden van hem gezien bij United en moet zeggen dat hij het goed doet. United heeft een goed middenveld, wat het lastig voor hem maakt. Maar ik denk dat hij genoeg aan spelen zal toekomen. Als je in een andere competitie terechtkomt, moet je wennen. Dat ondervindt hij nu ook. Hij is in elk geval uitgerust, we kunnen hem goed gebruiken", zei hij met een knipoog.

Babel

Kevin Strootman is een van de spelers die De Boer niet heeft opgeroepen. Babel maakt wél weer gewoon deel uit van de groep. "Hij doet er echt alles aan om bij het EK te zijn, dat vind ik zo mooi om te zien. Daar kan ik echt van genieten. Ik ben ervan overtuigd dat hij een heel belangrijk aandeel kan hebben. Niet alleen als speler, maar ook buiten het veld in de spelersgroep."

Dumfries

Tegen Spanje zullen veel spelers speeltijd krijgen van De Boer. Zo ook Davy Klaassen, die na drie jaar afwezigheid terugkeert in de Oranje-selectie. Denzel Dumfries wordt juist gespaard door de bondscoach. "Hij heeft twee weken niet getraind en daarna negentig minuten gespeeld. Als ik hem nu weer ga gebruiken is dat slecht voor hem, de club en het Nederlands elftal. Hij moet in bescherming worden genomen. Zo zijn er wel meer jongens bij wie de handrem erop moet", zei De Boer.

Lees ookBizot debuteert tegen Spanje

Terug naar 4-3-3

Oranje speelde tegen Italië (1-1) in een 5-3-2-systeem, maar deze interlandperiode kiest De Boer weer voor een 4-3-3-formatie. "Tegen Bosnië en Polen kunnen we hetzelfde spelen als tegen Spanje. Misschien met de punt naar voren of naar achter, maar in elk geval anders dan tegen Italië."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen