Antony prijst zich gelukkig en dankt Neres, Tadic en Lucas Moura

10 november 2020, 11:54

Antony heeft het uitstekend naar zijn zin bij Ajax. Aanpassingsproblemen kent de twintigjarige Braziliaanse nauwelijks en onder de hoge verwachtingen gaat hij niet gebukt. Spijt van zijn keuze voor Ajax heeft hij dan ook niet.

Met vijf doelpunten en twee assists in alle competities kent Antony een sterke seizoensstart. "Mijn eerste doelen waren mij aanpassen in Europa en debuteren in de Champions League. Nu ben ik ambitieuzer en wil ik de Eredivisie winnen en het zo ver mogelijk schoppen in de Champions League", vertelt hij in een interview met AS.

Mede door de aanwezigheid van David Neres heeft Antony zich snel kunnen aanpassen. "We kenden elkaar van São Paulo, hebben een vergelijkbaar levensverhaal en ik hou veel van hem. Hij heeft me sinds ik hier ben veel geholpen", aldus de recordaankoop, die zich maandag met spierklachten afmeldde bij de Braziliaanse olympische ploeg.

Ook Lucas Moura heeft een belangrijke rol gespeeld in de soepele overgang van Antony. "Met hem heb ik gesproken over zijn ervaringen in Europa en dat heeft me geholpen. Nu heb ik dat met Dusan Tadic, die ik al langer bewonderde. Nu bewonder ik hem nog veel meer, hij is een crack", is de Braziliaan lovend over de Ajax-captain.

La Liga

Antony voetbalt nog maar net een paar maanden in de Eredivisie en focust zich op dit moment volledig op Ajax, maar volgt ook La Liga met bovengemiddelde interesse. "Het is een ongelooflijke competitie waar geweldige spelers samenkomen. FC Barcelona of Real Madrid? Dat is lastig kiezen. Het zijn de grootste clubs ter wereld en ze hebben beide geweldige Braziliaanse talenten die ik steun."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen