ADO handelt razendsnel en stelt Brood aan als opvolger Rankovic

10 november 2020, 09:17

Ruud Brood is de nieuwe trainer van ADO Den Haag. De 58-jarige oefenmeester volgt Aleksandar Rankovic op, die afgelopen weekend na een tegenvallende seizoensstart werd ontslagen. Samen met assistent-trainer Adrie Bogers tekent Brood een contract tot medio 2022 in Den Haag.

Brood moet ADO Den Haag uit het slop trekken. De Hagenaren veroverden in acht wedstrijden slechts vier punten en houden op de ranglijst alleen FC Emmen en Fortuna Sittard onder zich. "ADO Den Haag is een mooie club met emotie en daar hou ik van. Dit is een fantastische uitdaging. Ik zie mezelf als een realistische, duidelijke en flexibele trainer, die graag samenwerkt. Ik hou van plezier, maar ben ook veeleisend. Ik stap hier met een zeer positief gevoel in", reageert de trainer.

Sinds oudjaarsdag vorig jaar zat Brood zonder club. Toen werd hij door NAC Breda uit de laan gestuurd. In verschillende trainersfuncties is hij bij in totaal zeven Nederlandse clubs werkzaam geweest. "We zijn zeer content dat we binnen korte tijd een nieuwe trainer hebben kunnen vinden die gepokt en gemazeld is in het voetbal en ook gelooft in onze visie en ons project. Omdat de gesprekken zo soepel en goed verliepen, is het zeer snel gegaan. We waren overigens blij verrast dat hij onze ploeg al zo goed kende", aldus Martin Jol van het technisch hart.

Brood ziet toekomst in de door ADO Den Haag nieuw ingeslagen weg. "Er is een Technisch Hart gevormd en een bepaalde visie en beleid uitgestippeld. Ik wil de gekozen weg graag bewandelen, samen met de jonge groep en de rest van de club."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen