Krul blaakt van vertrouwen en mikt op basisplaats bij Oranje

10 november 2020, 08:13   Bijgewerkt: 11 november 2020, 09:23

Wie vervangt de komende interlands Jasper Cillessen onder de lat bij het Nederlands elftal? De kans is groot dat de keuze van bondscoach Frank de Boer valt op Tim Krul. De doelman van Norwich City steekt in goede vorm en blaakt van het vertrouwen.

"Fysiek en mentaal voel ik mij beter dan ooit. Ik hoop dat ik de kans krijg nu. Het is aan mij om te laten zien dat ik van meerwaarde ben voor dit elftal", aldus de keeper tegenover Trouw. Krul maakte vorige maand in de oefeninterland tegen Mexico zijn rentree in Oranje. In de wedstrijden die volgden nam hij plaats op de bank.

Het keepersgilde van het Nederlands elftal bestaat deze interlandperiode uit Krul, Marco Bizot en Joël Drommel. Geen van de geselecteerde doelmannen speelt in een internationale topcompetitie. Volgens Krul hoeft men zich echter geen zorgen te maken over de aanwas van getalenteerde Nederlandse keepers. "We hebben geen Van der Sar meer, maar met Bizot, Drommel en Bijlow (door een blessure afgehaakt, red.) hebben we genoeg talent. Alleen, we moeten het wel laten zien."

Championship

Krul keept dit seizoen bij Norwich City op het tweede niveau van Engeland. De Engelse club degradeerde afgelopen seizoen uit de Premier League. "Er kwam niet echt iets voorbij dat beter was. Ik vind mezelf nog te jong om ergens op de bank te gaan zitten. Mede met het oog op het EK heb ik ook besloten om te blijven. Bij Norwich voel ik me bovendien echt op mijn plek. Ze hebben me gehaald op een moment dat het wat minder ging, daar spreekt vertrouwen uit", aldus de doelman tegenover het ANP.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen