'Alle seinen op groen in Den Haag: Brood wordt trainer van ADO'

9 november 2020, 21:42   Bijgewerkt: 10 november 2020, 00:03

Al snel na het vertrek van Aleksandar Rankovic is ADO Den Haag op zoek gegaan naar een nieuwe hoofdtrainer. De nieuwe coach gaat waarschijnlijk Ruud Brood worden. Volgens diverse media, waaronder het Algemeen Dagblad, is de coach hard op weg om te tekenen in de Hofstad. De club zet vaart achter zijn aanstelling.

Brood werd vorig jaar op oudejaarsdag de laan uitgestuurd bij NAC Breda en is sindsdien werkloos. De oefenmeester stond eerder aan het roer bij Heracles Almelo, RKC Waalwijk, NEC en Roda JC Kerkrade. Ook diende hij als assistent van Phillip Cocu bij PSV. Brood moet op zondag 22 november plaatsnemen op de bank bij de Hagenaars. Deze week is er een interlandonderbreking, waardoor hij direct een extra trainingsweek kan krijgen.

Brood was volgens de krant afgelopen zomer ook al in beeld om Alan Pardew op te volgen in de Hofstad. Algemeen directeur Mo Hamdi en hoofd technisch hart Martin Jol lieten destijds echter hun keuze vallen op de nog onervaren Aleksandar Rankovic. Het bestuurlijke duo hoopte de Serviër meer te kunnen sturen, maar Rankovic trok zijn eigen plan. De 2-3 nederlaag tegen FC Twente werd hem uiteindelijk fataal.

Volgens het AD is het zeker dat Brood de nieuwe hoofdtrainer wordt. Brood is beschikbaar en wil de club helpen om de weg omhoog in te slaan in de Eredivisie. De verwachting is dat hij dinsdag gepresenteerd zal worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen