Vorm wilde stoppen: "Je moet er voor 100% procent achter staan"

9 november 2020, 20:06

De 37-jarige Michel Vorm vond het in de zomer mooi geweest. Toen zijn contract bij Tottenham Hotspur afliep, overwoog hij nog wel even om een nieuwe club te zoeken. Toen er verder ook weinig interessants op zijn pad kwam, kon de goalie tevreden stoppen.

Hij blikt tegenover de NOS terug op de zomer. "We hadden met elkaar afgesproken: we gaan niet meer naar het buitenland. Dan blijft Nederland - en misschien België - over. Maar er is geen club naar mij toegekomen van: hé, Mies, sta je er nog open voor? En toen ging ik ook kijken naar de tijd waarin we zitten, het coronatijdperk met lege stadions en testen. Dat heeft mij nog meer het gevoel gegeven van 'het is goed zo'", zegt hij.

Wat als zijn grote liefde FC Utrecht was gekomen? "Utrecht is natuurlijk mijn club en dan ga je dat sowieso wel overwegen. Maar er is te veel twijfel bij mij. En ik ben op een leeftijd dat je er voor de volle honderd procent achter moet staan. En anders moet je het gewoon niet doen. Dus dan zeg ik: nee." Of de vijftienvoudig international alles uit zijn loopbaan heeft gehaald, weet hij niet. "Dat is een heel moeilijke vraag. Ik heb ook weleens gedacht: als ik nou keuze A had gemaakt in plaats van keuze B, was het misschien anders gelopen. Dat weet je niet."

In 2014 stapte hij van Swansea City over naar Tottenham Hotspur. Daar was hij zes jaar lang de tweede keeper achter Hugo Lloris. "Als je dan na een jaar merkt 'ik speel niet zo veel', had je verder kunnen gaan kijken. Maar dan geef je het nog een seizoen en ineens zit je daar zes jaar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen