'Juve wil peperdure Ronaldo komende zomer lozen'

9 november 2020, 15:23

Juventus denkt erover na om Cristiano Ronaldo van de hand te doen. De 35-jarige Portugees staat nog tot de zomer van 2022 onder contract in Turijn, maar mag komende zomer vertrekken. De Oude Dame heeft hem in 2019 een miljoenencontract laten ondertekenen, wat momenteel zwaar op de begroting drukt.

Het coronavirus heeft ook op Juventus een grote impact. Daarom wil de club het contract van Ronaldo volgens het Spaanse AS niet verlengen. Door hem komende zomer in de verkoop te doen, hoopt Juventus nog iets terug te zien van de transfersom die het vorig jaar betaalde. Ronaldo werd voor een bedrag van rond de honderd miljoen euro losgeweekt bij Real Madrid.

Het salaris van Ronaldo in Turijn is niet mals. Hij zou jaarlijks voor rond de 31 miljoen euro op de loonlijst staan. Daarmee is hij met afstand de bestbetaalde speler van Juve. Paulo Dybala is de nummer twee in het salarishuis en ontvangt bijna vijf keer zo weinig als Ronaldo. De vijfvoudig beste speler ter wereld betaalt dat wel deels terug met goals: in 93 duels voor de Italiaanse kampioen was hij zeventig keer trefzeker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen