Alaba moet Van Dijk vervangen: "De beste optie"

9 november 2020, 15:00

David Alaba moet in het gat gaan springen dat de geblesseerde Virgil van Dijk bij Liverpool heeft achtergelaten. De aanvoerder van het Nederlands elftal zal de rest van dit seizoen ontbreken wegens een knieblessure, waardoor de Engelse landskampioen met defensieve kopzorgen kampt. 

David Alaba is volgens BBC-analyticus Danny Murphy de perfecte vervanger voor de langdurig absente Van Dijk. Omdat ook Joel Matip een blessure heeft opgelopen, dient Liverpool zich komende winter te versterken. "Alaba zou met zijn kwaliteiten een ideale match zijn met Liverpool", aldus Murphy. "Het is echt een geweldige speler. Voor Jürgen Klopp is het van belang dat de balans van de selectie in orde is wanneer iedereen fit is op de lange termijn. Je kunt echter ook voor de korte termijn kiezen en voor de beste optie gaan. Dan kom je vanzelf bij Alaba uit."

Eerder deze maand werd bekend dat Alaba niet van plan is zijn contract te verlengen bij Bayern, omdat hij meer salaris verlangt. Murphy verwacht dat er meer geïnteresseerden zullen zijn. "Er zullen ongetwijfeld een hoop kapers op de kust zijn voor Alaba." De centrumverdediger, die ook als linksback uit de voeten kan, mag rekenen op de nodige interesse. Zo hebben volgens BILD onder meer Paris Saint-Germain, Juventus en Manchester City hun oog lagen vallen op Alaba. Zelf zou de Oostenrijker een voorkeur hebben voor FC Barcelona of Real Madrid.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen