Kandidaten Utrecht: Fraser, Ten Cate, Van Bommel of toch Hake?

Kandidaten Utrecht: Fraser, Ten Cate, Van Bommel of toch Hake?

9 november 2020 – Vrijwel direct na het vertrek van John van den Brom bij FC Utrecht circuleerden er diverse namen die het stokje van de naar België vertrokken coach kunnen overnemen. Media bombardeerden onder andere de clubloze Henk ten Cate als topkandidaat, terwijl ook Henk Fraser en Mark van Bommel hoog op het verlanglijstje zouden staan van de ambitieuze subtopper.

Henk Fraser
De huidige coach van Sparta werd door diverse direct in verband gebracht met de klus in de Domstad. Fraser is ervaren en heeft een goede staat van dienst, na succesvol verlopen klussen bij ADO Den Haag, Vitesse en nu ook Sparta. Volgens het Algemeen Dagblad is Fraser een van de meest realistische kandidaten. Sparta-directeur Henk van Stee voedde de geruchten dit weekend al door te stellen dat zijn coach goed in Utrecht zou passen.

Mark van Bommel
Is werkloos na zijn stukgelopen huwelijk met PSV. Van Bommel werd na magere resultaten in december vorig jaar op straat gezet en bleef sindsdien zonder club. Diverse buitenlandse clubs toonden naar verluidt interesse, maar tot meer dan geruchten leidde dat niet. De voormalig middenvelder zou volgens Willem van Hagenem in ieder geval perfect passen bij FC Utrecht. "Hij is geschikt", zei De Kromme in gesprek met het AD.

Henk ten Cate

Ten Cate is vrij nadat hij afgelopen februari zijn contract verscheurde bij Ittihad FC. De ex-coach van onder meer Ajax en FC Barcelona (assistent) werd afgelopen zomer nog gelinkt aan het Nederlands elftal, maar de keuze daarvoor viel uiteindelijk op Frank de Boer. Voormalig FC Utrecht-speler John van Loen ziet zijn komst wel zitten, zei hij tegen het Algemeen Dagblad. "Henk ten Cate zou ook goed kunnen, een man met knowhow, ervaring en veel aanzien."

Wim Jonk
Voor Theo Janssen en Foeke Booy was het duidelijk wie Van den Brom moet vervangen. "Haal Wim Jonk", zeiden ze allebei tegen de NOS. Jonk helpt FC Volendam sinds 2019 aan een wederopstanding en laat de Noord-Hollanders iedere week goed voetbal op de mat leggen. Bij De Stentor gaf Jonk aan dat FC Volendam-supporters zich voorlopig geen zorgen hoeven te maken. "Ik ben er niet mee bezig", zei hij.

René Hake
Kort na de bekendmaking van de transfer van Van den Brom naar KRC Genk bombardeerde assistent René Hake zich tot ideale opvolger. Hake, sinds dit jaar trainer van Jong FC Utrecht, aast erop om weer op eigen benen te staan. Dat deed hij in het verleden tot dusverre met weinig succes bij FC Emmen, FC Twente en SC Cambuur. Het remt zijn ambities niet af. "'Ik ben de persoon om langer te blijven", zei hij tegen de NOS. Afgelopen weekend nam Hake samen met assistent Rick Kruys de honneurs waar tegen Ajax (0-3 nederlaag).

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021