Drommel in Oranje: "Minder druistig, meer vertrouwen"

9 november 2020, 11:39   Bijgewerkt: 9 november 2020, 11:47

Joël Drommel meldt zich vandaag voor het eerst bij de selectie van het Nederlands elftal. De doelman van FC Twente vervangt de geblesseerd afgehaakte Jasper Cillessen en Justin Bijlow. Drommel maakt in de eerste weken van het nieuwe seizoen indruk en heeft sinds zijn debuut een enorme ontwikkeling doorgemaakt, constateert keeperstrainer Sander Boschker.

Boschker was degene die het goede nieuws mocht vertellen aan de 23-jarige sluitpost. "Ik werd gebeld door Patrick Lodewijks, keeperstrainer bij Oranje. Ik belde vervolgens Joël en zei dat ik een heel mooie verrassing voor hem had", vertelt Boschker aan NOS Langs de Lijn. "Hij vroeg: 'Mag ik het raden? Het Nederlands elftal?' Ik zei dat dat klopte. 'Dat meen je niet, dat meen je niet', zei hij."

Boschker is onder de indruk van zijn pupil. "Hij presteert goed de laatste tijd." Dat is een aanzienlijk verschil met vijf jaar geleden, toen Drommel nog de nodige kritiek te verduren kreeg. Als achttienjarige ging hij vaak in de fout. "Hij is nu minder druistig, daar zijn we veel mee bezig geweest. Het was eerst soms rennen, vliegen en draven. Daar heeft hij zich echt in verbeterd. Stilstaan op het moment dat er geschoten wordt, bijvoorbeeld. Verder straalt hij nu ook veel meer zelfvertrouwen uit."

Als het aan Boschker ligt, is de uitverkiezing een goede stimulans in de ontwikkeling van Drommel. "Hij wil naar de top, vindt dat hij nog onderaan de ladder staat en dat hij nog veel kan leren. Dit soort uitstapjes zullen hem goed doen en hij zal er alleen nog maar sneller van leren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen