Klopp en Guardiola klagen over programma: "Spelers uitgeput"

9 november 2020, 10:50   Bijgewerkt: 9 november 2020, 11:02

Jürgen Klopp en Pep Guardiola hebben geen begrip voor de competitieplanners van de Premier League en de internationale kalender. De topcoaches zagen dit weekend tijdens Liverpool - Manchester City (1-1) dat Trent Alexander-Arnold geblesseerd naar de kant moest. De rechtsback zal de komende weken ontbreken. Het bewijst voor de coaches dat het programma absurd is.

Eerder deze week klaagde Ole Gunnar Solskjaer van Manchester United al over het moordende tempo waarin wedstrijden worden afgewerkt. Donny van de Beek en co speelden zaterdagmiddag in de Premier League, terwijl zij woensdagavond in Turkije speelden tegen Istanbul Basaksehir. "Hij heeft gelijk", stelde Klopp op de persconferentie. "We moeten met zijn allen aan tafel gaan zitten. Zo kun je spelers niet fit houden."

Daar sloot Guardiola zich bij aan. "De Premier League wil graag anders zijn. Ik begrijp niet waarom ze dit willen. Het is al jarenlang zo: toen ik jong was, klaagden Sir Alex Ferguson en Arsene Wenger er al over. Ik denk alleen niet dat de situatie zal veranderen, want iedereen heeft andere belangen", doelt de Spanjaard op de televisiestations die miljoenen betalen voor de uitzendrechten.

Vooral de reizen voor internationals stuiten bij de topcoaches op onbegrip. Komende week werken diverse landen weer drie duels af. "Het is mijn taak om spelers te beschermen, maar ze zijn uitgeput", betreurde Guardiola. "Toen LeBron James de NBA-finale won, kon hij twee maanden op vakantie. Mijn spelers hebben maximaal acht dagen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen