Zuidam over nieuwe coach: "We kunnen creatief zijn"

9 november 2020, 08:55   Bijgewerkt: 9 november 2020, 09:02

Volgens Jordy Zuidam, technisch directeur bij het ambitieuze FC Utrecht, was het niet lastig om John van den Brom naar KRC Genk te laten vertrekken. De clubs bereikten snel een overeenstemming, waardoor de Domstedelingen op zoek moeten naar een nieuwe coach. Daarvoor zoekt Utrecht het in het hogere segment.

Dat Van den Brom nog tot de zomer van 2022 onder contract stond, was bijna geen belemmering voor FC Utrecht.  "Ze hadden concrete interesse in Van den Brom, ik heb hem direct gebeld en toen is het snel gegaan", vertelt Zuidam in gesprek met de NOS. "Het verraste me wel. We zitten middenin een seizoen en we hebben heel bewust met elkaar een contract getekend. Maar het is voetbal en voor trainers is er nou eenmaal geen transferwindow. We hebben een compensatie gekregen waar we tevreden mee zijn."

De zoektocht naar een opvolger heeft volgens Zuidam geen haast. Voorlopig zal René Hake de honneurs waarnemen. "Daarmee creëren we tijd en rust om de juiste keuze te maken. Die luxe hebben we ook omdat we met René een hele goede trainer hebben", aldus Zuidam, die mikt op een toptrainer. "We hebben niet de budgetten die eigenlijk horen bij de topvijf, maar we hebben met spelers ook laten zien dat we creatief kunnen zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen