Ten Hag beschermt Labyad: "Hij is tweemaal benadeeld"

9 november 2020, 07:40   Bijgewerkt: 9 november 2020, 07:50

Zakaria Labyad kan nauwelijks stuk bij zijn coach Erik ten Hag. De multifunctionele Ajacied kreeg op bezoek bij FC Utrecht (0-3) opnieuw een kans in de basis en deed dat volgens Ten Hag naar behoren. De trainer van Ajax neemt het op voor de middenvelder, die volgens hem twee keer werd 'benadeeld'.

Ten Hag is in De Telegraaf dolblij met de inbreng van Labyad. "Hij heeft een heel belangrijke rol gespeeld. Zakaria speelde een uitstekende wedstrijd." Er was voor Ten Hag geen reden om te twijfelen aan de middenvelder. "Omdat hij rendement heeft. Dat heeft hij het hele seizoen al en ook in de voorbereiding laten zien."

De Marokkaan begon het seizoen als basisspeler, maar verloor zijn plek na een mager optreden tegen FC Groningen. "Dat was een zwakke wedstrijd, van het hele team. Zakaria had in dat duel ook geen rendement, maar nadat hij vervolgens uit het elftal ging, heeft hij zijn koppie niet laten hangen, weerbaarheid getoond. Door goed te trainen heeft hij deze kans verdiend."

Ten Hag erkent dat hij er moeite mee had om de rechtspoot te passeren. "Als mens was het moeilijk om hem eruit te halen, want het was onredelijk hoe hij werd benadeeld." Daarmee doelt hij op de affiches tegen Vitesse en Sparta, waarin Nicolás Tagliafico en Edson Álvarez het veld moesten verlaten wegens een rode kaart. Labyad werd tweemaal geslachtofferd. "Maar in de top is het niet altijd rechtvaardig."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen