Ihattaren sluit transfer naar Ajax niet uit: "Ook een mooie club"

8 november 2020, 23:59   Bijgewerkt: 9 november 2020, 00:01

Mohamed Ihattaren sluit een overstap naar Ajax op voorhand niet helemaal uit. Volgens de middenvelder moeten de Amsterdammers dan wel een recordbedrag neertellen, zoals hij hoopt dat elke andere club moet doen. Maar een duidelijke 'nee' bezigt hij niet over de gevoelige overstap.

Dat vertelt hij in het programma 'Andy niet te Vermeijde'. Het is de droom van Ihattaren om de duurste speler ooit uit de clubhistorie van PSV te worden. "Ik wil voor PSV de grootste transfersom ooit binnenhalen. Dat is mijn droom. Ik houd van PSV. Het is mijn club, snap je?", stelt Ihattaren, die in het verleden wel werd gelinkt aan Amsterdam. Ook na de komst van Mario Götze speelden de geluiden weer op.  

Ajax zou dan volgens Ihattaren dus meer dan veertig miljoen euro moeten neertellen, aangezien Hirving Lozano in 2019 voor dat bedrag naar Napoli vertrok. De kans dat de Amsterdammers dat kunnen en willen betalen, lijkt uiteraard klein. "Je weet nooit hoe het loopt", laat Ihattaren wel enige ruimte voor de overgang. "Ik vind Ajax ook een mooie club. Maar de fans van PSV zullen het niet accepteren."

Eerder dit seizoen kreeg Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, al een keer de vraag of Ihattaren een serieuze optie is geweest voor de recordkampioen van Nederland. "Nee, op dit moment niet. Al is hij wel een type speler die bij Ajax zou kunnen passen", zei hij destijds. Als Ihattaren overigens niet de waarde krijgt van Hirving Lozano en voor een lager bedrag vertrekt, zou Ajax alsnog kunnen toeslaan. Opvallend zijn de uitspraken van Ihattaren, die zich opnieuw heeft afgemeld bij Oranje, in elk geval wel.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen