Schmidt: "Gezien onze situatie, was dit een goede prestatie"

8 november 2020, 23:35

Roger Schmidt is tevreden met de overwinning die PSV zondagavond boekte. De Duitser gaat met zijn elftal door de 3-0 winst op Willem II met een zege de interlandbreak in. Dat stemt, zeker door alle coronagevallen, tot tevredenheid bij de oefenmeester. "Gezien de situatie waarin we zitten, was dit een goede prestatie."

Dat zei de coach na het duel tegenover FOX Sports. "Het is onmogelijk om nu al op honderd procent te zitten, als je zoveel problemen hebt gehad met het coronavirus. Vijf spelers die corona hebben gehad, speelden vandaag. Dat heeft hen heel veel energie gekost", weet Schmidt, die mede door alle afwezigen en het drukke programma amper kon trainen met zijn elftal.

"En om je te ontwikkelen, moet je goed kunnen trainen. Dat gaat nu niet, maar uiteindelijk keren de spelers wel weer een keer terug", zei hij. "Voor nu ben ik tevreden, al hebben we nog heel veel werk te verrichten." De komende periode heeft PSV rust, door de interlandbreak. Er vliegen echter ook veel spelers uit van de A-selectie.

Een van hen is aanvoerder Denzel Dumfries, die alsnog werd opgeroepen door Frank de Boer na zijn optreden tegen Willem II. "Persoonlijk voel ik me heel goed. In het begin toen ik corona had, heb ik me wel even slecht gevoeld", zei Dumfries, die kon aangeven hoelang hij wilde spelen. Uiteindelijk werden het negentig minuten, ondanks een zware tackle van Willem II'er Derrick Köhn, die met rood moest vertrekken. "Het zag er denk ik niet heel gepolijst uit, maar hij deed het niet met opzet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen