Droom Kadewere wordt werkelijkheid bij zege Lyon

8 november 2020, 22:57   Bijgewerkt: 8 november 2020, 23:04

Olympique Lyon is door een 2-1 overwinning op Saint-Etienne naar de vijfde plaats geklommen in Ligue 1. Matchwinner werd Tino Kadewere, die bij zijn invalbeurt beide goals van Lyon voor zijn rekening nam. En dat was uiterst bijzonder, zag ook Memphis Depay die de gehele wedstrijd meespeelde.

De 24-jarige aanvaller uit Zimbawbe vertelde voorafgaand aan de derby bij TF1 namelijk dat hij gedroomd had dat hij twee keer zou scoren. Die droom werd dus werkelijkheid. Kadewere kwam na 57 minuten bij een 0-1 stand in het veld voor Moussa Dembele. Laatstgenoemde zag in de eerste helft twee keer een treffer afgekeurd worden en vlak voor rust kwam Saint-Etienne zelfs op voorsprong, door een eigen doelpunt van Lyon-goalie Anthony Lopes.

Kadewere stelde acht minuten na zijn entree orde op zaken met zijn eerste treffer van de avond en deed het zo'n tien minuten later nog eens dunnetjes over. Het waren zijn tweede en derde competitietreffer voor Lyon, nadat hij afgelopen zomer overkwam van Le Havre. Eerder vond hij al het net tegen Strasbourg. Kadewere zag zijn droom bijna nog wel bruut verstoord worden doordat Saint-Etienne een minuut voor tijd een strafschop kreeg, maar die werd gemist door Denis Bouanga. Een opsteker voor het winnende Lyon, dat nu twee punten achter runner-up Lille staat. De achterstand op koploper PSG bedraagt echter wel al zeven punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen