Slot geniet: "Sowieso de beste wedstrijd van dit seizoen"

Slot geniet: "Sowieso de beste wedstrijd van dit seizoen"

8 november 2020 – Arne Slot is verheugd met het optreden dat AZ voor de dag bracht zondagmiddag op bezoek bij sc Heerenveen. De dit seizoen zo goed presterende Friezen werden met 0-3 volledig kansloos gelaten en de oefenmeester vond het een van de beste wedstrijden onder zijn leiding ooit. "Sowieso de beste wedstrijd van dit seizoen, zeker als je tegen deze tegenstander zo dominant kan zijn."

Dat vertelt hij op de clubsite na de royale zege. "In mijn periode bij AZ vond ik dit één van de beste wedstrijden", glimlachte een tevreden Slot, die hoopte reactie te zien na de nederlaag in de Europa League tegen Real Sociedad. Toen waren de Alkmaarders volledig kansloos. "De reactie zag ik vanaf de eerste seconde. Sociedad was bereid om harder te werken. Daar heb ik beelden van laten zien."

En dat had zijn uitwerking, want AZ was heel erg goed, zeker omdat Slot de weerstand ook erg hoog vond. "Heerenveen had alleen van Ajax verloren dit seizoen, dit was voor onze de wedstrijd met de meeste weerstand tot dusver", vond Slot. "Als je dan zo dominant bent, is dat heel prettig. Zowel aan de bal als ook zonder bal."

En bovendien deed het dat ook nog eens zonder spits Myron Boadu. Hij kwam terug van het coronavirus en deed afgelopen donderdag mee en dús kon hij na ook al een moeizame voorbereiding waarin hij kampte met een blessure simpelweg niet in de basis starten. "Ik wilde hem wel laten invallen, maar Gudmundsson speelde heel goed", aldus Slot.

gerelateerd