Belangrijke Klaassen leeft op roze wolk: "Ik ben gewoon trots"

8 november 2020, 16:30

Het zijn mooie tijden voor Davy Klaassen. De middenvelder van Ajax is wat betreft het maken van doelpunten belangrijk voor Ajax en legt daarnaast ook goed spel op de mat. Zondag scoorde hij tegen FC Utrecht (0-3 zege) en maandag meldt hij zich bij Oranje. De middenvelder zit goed in zijn vel.

Bij Ajax speelt Klaassen meer teruggetrokken dan in zijn eerste periode in Amsterdam. Dat bevalt hem echter goed. "Natuurlijk wil ik af en toe naar voren, maar uiteindelijk wil iedereen dat. Je bent op voetbal gegaan om doelpunten te maken. Ik heb een iets andere rol dan dat ik voorheen hier had, dat is logisch. Dat bevalt me prima. In het buitenland heb ik dit wel geleerd, want daar was het ook niet alleen maar aanvallen. Wat dat betreft gaat het prima", vertelt hij aan FOX Sports.

De moeilijke uitwedstrijd tegen Utrecht werd winnend afgesloten, tot tevredenheid van de middenvelder. "Ik vond het wel een leuke wedstrijd. We hadden op een paar minuten in de eerste helft na de controle. Zeker in de tweede helft had ik het gevoel dat we de controle hadden. Ik denk dat we het goed deden, we creëerden kansen en scoorden. Uiteindelijk speel je het dan makkelijk uit."

Nu gaat het vizier van de middenvelder op Oranje, waar hij zich maandag na jarenlange afwezigheid weer mag melden. "Het is altijd mooi om voor je land te spelen, ik ben gewoon trots." Dat hij bij Werder Bremen nooit is opgeroepen, vond hij niet vervelend. "Ik weet hoe het werkt. Als je onderin de Bundesliga speelt zoals vooral vorig seizoen, dan is dat waarschijnlijker moeilijker dan hier voetballen. Maar daar wordt anders naar gekeken, maar ik weet hoe het werkt dus ik heb me nooit echt druk gemaakt over het feit dat ik toen niet geselecteerd werd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen