Hake: "0-1 viel op domme manier, daarna werd het lastig"

8 november 2020, 15:49

Ongetwijfeld had René Hake zich meer voorgesteld van zijn eerste wedstrijd als interim-trainer van FC Utrecht. De coach zag zijn formatie zondag met 0-3 verliezen van Ajax. In het eerste bedrijf deden de Domstedelingen nog goed mee, maar na de 0-1 werd het moeilijk. Dat concludeerde Hake ook.

Na twintig minuten kwam Utrecht beter in het spel, zag de coach. "Daarna hadden we een aantal hele goede momenten en we hadden een grote kans", doelde hij bij RTV Utrecht op een mogelijkheid van Simon Gustafson die vergat zelf te schieten. "De 0-1 valt vervolgens op een domme manier en daarna wordt het lastig."

Hake vond dat zijn middenlinie goed opereerde tegen Ajax. "Ik vond ons middenveld vandaag sowieso wel oké. Adam en Joris bleven goed in de positie waardoor Simon meer in de buur van Klaassen kwam. Dat leverde ons een aantal keer goede balwinst op", analyseerde Hake. Hij werd ook weer gevraagd naar zijn toekomst bij de club. "Ik heb er verder nog niet over gesproken. Ze gaan meerdere trainers in kaart brengen, dat is heel begrijpelijk. Als ik het wel word dan zou ik dat heel leuk vinden en dat ambieer ik ook."

"Als ik het niet word en ik krijg weer een andere rol dan is dat ook prima", vertelt de interim-oefenmeester van Utrecht. Wat opviel, was dat hij ervoor koos om Maarten Paes in het doel te zetten en Thijmen Nijhuis op de bank te posteren. "Paes heeft vorig jaar een redelijk goed debuutjaar gehad. Thijmen heeft de afgelopen weken geen goede indrukken gemaakt. De fase daarvoor was Maarten niet op zijn best. Vandaag hebben we de beslissing gemaakt op de meer vertrouwde keuze."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen