RKC lijdt pijnlijke nederlaag: "We waren echt niet goed genoeg"

8 november 2020, 12:59

Tegen een directe concurrent op eigen veld verliezen is wat RKC Waalwijk zaterdagavond overkwam. Sparta Rotterdam was de betere ploeg en won in Brabant met 0-2. Kostas Lamprou beseft dat deze nederlagen zijn team duur kunnen komen te staan.

Hij sprak wel van een verdiende nederlaag bij het Brabants Dagblad. "We waren echt niet goed genoeg", zei de keeper. "Jammer dat we onszelf tekort doen en in een moeilijke positie brengen. Het is nog vroeg in de competitie, maar dit soort duels moet je niet vaak gaan verliezen. Dan loop je constant achter de feiten aan, dit is doodzonde."

RKC staat nu vijftiende en zag Sparta naar de veertiende plaats stijgen. Wat opviel tijdens het duel, was de frustratie bij Lamprou. "Dat is totaal niet persoonlijk, maar iets wat van binnen komt", zegt hij over zijn coaching. "Ik wil winnen en dan is er een bepaalde frustratie, dat hoort erbij. Over het algemeen moeten we gewoon positief blijven, want we hebben ook punten gepakt tegen tegenstanders waarvan we het niet hadden verwacht."

RKC heeft nu vier Eredivisie-duels op rij niet gewonnen en werd ook al in het bekertoernooi uitgeschakeld.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen