Jansen geniet: "Mijn missie om hier iets moois neer te zetten"

Jansen geniet: "Mijn missie om hier iets moois neer te zetten"

8 november 2020 – Onder Johnny Jansen gaat het de goede kant op met sc Heerenveen, dat een uitstekende seizoensstart kent en op de vijfde plaats staat. Zondagavond wacht de wedstrijd tegen AZ. Trainer Jansen geniet ervan om te werken bij de Friese club.

"Het is op dit moment rustig op de club, dat is mooi en dat helpt. In een rustige werkomgeving kun je goed met elkaar gedijen en kun je werken aan het verbeteren van spelers en het voetbal", vertelt de 45-jarige trainer aan de NOS. Jarenlang was hij in andere rollen actief, maar nu is hijzelf de hoofdtrainer. Hij maakte alles van dichtbij mee. "Riemer, Foppe en Gertjan hebben grote invloed op mij gehad. Passie brengen in je vak en veeleisend zijn naar je spelers, dat heb ik echt van hen geleerd. Ik heb er zelf onderdeel van uitgemaakt. Voor die mensen ging je door het vuur. Ik heb nog steeds veel contact met ze."

Jansen hoopt nog lange tijd te kunnen werken bij zijn werkgever. "Ik ben niet een carrièreplanner die hier nog twee jaar wil zijn en dan een stap wil maken naar een andere club of het buitenland. Het is mijn missie om hier iets heel moois neer te zetten", zegt Jansen. Dolgraag wil hij de club weer hoger op de langlijst krijgen dan de afgelopen jaren het geval was. "Ik heb in het verleden gezien wat er mogelijk is en het zou geweldig zijn om daar weer naar toe te gaan. Terug naar de subtop, top-6 of top-7. We gaan alles geven om dat te halen."

gerelateerd