Zuidam verwijt Van den Brom niets en ziet Hake als optie

8 november 2020, 09:30   Bijgewerkt: 9 november 2020, 09:19

Door de overstap van John van den Brom naar RC Genk zit FC Utrecht in een lastig parket. De club staat er al niet geweldig voor in de Eredivisie en moet nu dus op zoek naar een nieuwe coach. Voorlopig zit René Hake samen met Rick Kruys als interim-coach op de bank en volgens Jordy Zuidam is Hake zeker een kandidaat voor het hoofdtrainerschap.

Tegenover RTV Utrecht reageert de technisch directeur op het vertrek van Van den Brom. "Dat het verrassend is tussentijds, dat is logisch", vertelt de club. Woensdag nam de Belgische club contact op met Utrecht. "Vanaf dat moment is het heel snel gegaan. John liet weten dat hij voor deze kans wilde gaan."

Vervelend is dat wel voor Utrecht, dat aan een proces was begonnen om de topdrie aan te vallen. "Het proces van de club blijft. Natuurlijk heeft John zich hieraan gecommitteerd", weet de technisch directeur van FC Utrecht. "We wilden dit seizoen verbeteren ten opzichte van de laatste jaren. Dat je dan een wissel van de trainer hebt midden in een seizoen, dat is uiteraard niet ideaal. Maar op het moment dat de trainer voor zo'n kans wil gaan, dan moet je als club een beslissing nemen. Dat is dan belangrijk, want hij moet hier wel voor honderd procent willen zijn. John is een eerlijke en betrouwbare man."

Zondag tegen Ajax zitten Hake en Kruys op de bank bij Utrecht. "We hebben hem bewust binnen de club gehaald. Dat is de luxe die we nu binnen de club hebben en daarmee creëer je ook tijd", weet Zuidam, die op de hoogte is van de wens van Hake om de vaste trainer te worden. Hij is momenteel de trainer van Jong Utrecht. "Ik denk dat je met name moet kijken naar een trainer waar je het beste gevoel bij heeft en die de ambities kan verwezenlijken. Dat hoeft niet altijd in een naam te zitten. Uiteraard is René Hake één van die kandidaten, maar we willen ons daar nog niet aan vast pinnen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen