PSG verstevigt koppositie, maar ziet ziekenboeg voller worden

7 november 2020, 23:05   Bijgewerkt: 7 november 2020, 23:36

Paris Saint-Germain heeft zaterdag de kraker tegen Stade Rennes weten om te zetten in een overwinning. Dankzij doelpunten van Moise Kean en Angel Di María (twee keer) wonnen de Parijzenaars met 3-0. PSG zal gemengde gevoelens overhouden aan de overwinning, daar vier spelers geblesseerd raakten.

Idrissa Gueye moest er als eerste van het drietal af. Al na dertien minuten werd hij naar de kant gehaald en vervangen door Rafinha. Ruim twintig minuten later was het einde wedstrijd voor Thilo Kehrer. Voor hem in de plaats kwam Mitchel Bakker. Alessandro Florenzi kwam na rust niet uit de kleedkamer, op zijn plek kwam Colin Dagba te spelen. Kean moest na een uur de strijd staken. Tel daarbij op dat Neymar, Kylian Mbappé, Julian Draxler, Mauro Icardi, Marco Verratti, Juan Bernat, Presnel Kimpembe en Pablo Sarabia er vanwege blessureleed al niet bij waren tegen Stade Rennes en er kan gerust gesproken worden over een blessuregolf bij PSG.

Ondanks dat trainer Thomas Tuchel vroeg in de wedstrijd een aantal keer noodgedwongen moest ingrijpen, leidde PSG na een helft spelen wel met 2-0 tegen Stade Rennes. Kean opende na twaalf minuten de score en Di María verdubbelde tien minuten later de marge. De Argentijn keerde zaterdag terug van een schorsing van vier wedstrijden nadat hij tegen Olympique Marseille naar een tegenstander had gespuud. Hoewel Stade Rennes zaterdag ook redelijk wat kansen kreeg, werd het nooit echt spannend in Parijs. Twintig minuten voor tijd besliste Di Maria met zijn tweede van de avond de topper.

Door de zege staat PSG steviger aan kop in de Ligue 1. De voorsprong op nummer twee Lille, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld, bedraagt vijf punten. Stade Rennes heeft zes punten minder.