Primeur Becker in Bundesliga, St. Juste schlemiel bij Mainz

7 november 2020, 17:32

Hij moest er meer dan een jaar op wachten, maar Sheraldo Becker heeft eindelijk zijn eerste doelpunt in de Bundesliga te pakken. De Nederlandse aanvaller was zaterdag namens Union Berlin trefzeker tegen Arminia Bielefeld en droeg bij aan een overtuigende 5-0 zege. RB Leipzig nam door een 3-0 overwinning tegen SC Freiburg in elk geval tijdelijk de koppositie over van Bayern München, terwijl FSV Mainz 05 door een laat eigen doelpunt van Jerry St. Juste de eerste zege van het seizoen door de vingers liet glippen.

Union Berlin - Arminia Bielefeld 5-0

Voor de zesde keer dit seizoen verscheen Becker aan de aftrap bij Union Berlin. Het vertrouwen van zijn trainer betaalde hij dubbel en dwars terug. Al na twee minuten legde hij de bal klaar voor Keita Endo, die de score opende. Nadat Robert Andrich de marge had verdubbeld, scoorde Becker vlak voor rust zijn eerste doelpunt in de Bundesliga.

Na rust deed Union Berlin het team van basisspelers Mike van der Hoorn en Ritsu Doan meer pijn. Max Kruse maakte vroeg in de tweede helft vanaf de strafschopstip de 4-0, vlak voor tijd bepaalde Cedric Teuchert de eindstand op 5-0.

RB Leipzig - SC Freiburg 3-0

RB Leipzig gaf zaterdag de knappe Champions League-zege tegen Paris Saint-Germain (2-1) een uitstekend vervolg tegen SC Freiburg. De ploeg van trainer Julian Nagelsmann scoorde in de eerste helft eenmaal en sloeg na rust tweemaal toe. Ibrahima Konaté, Marcel Sabitzer en Angeliño waren trefzeker bij de thuisploeg. Leipzig staat door de zege in elk geval een paar uur aan kop in de Bundesliga.

FSV Mainz 05 - Schalke 04 2-2

Het zag er lang naar uit dat FSV Mainz 05 tegen het eveneens geplaagde Schalke 04 de eerste zege van het seizoen zou boeken. Met een 2-1 stand op het scorebord brak de slotfase aan, waarin Jerry St. Juste de schlemiel werd. De Nederlandse verdediger verschalkte acht minuten voor tijd zijn eigen keeper en voorkwam daarmee dat de rode lantaarn werd overgedragen aan Schalke 04.