Officieel: Utrecht laat Van den Brom en Haar naar Genk gaan

7 november 2020, 10:53   Bijgewerkt: 7 november 2020, 12:01

Wat al langer in de lucht hing, is zaterdagochtend dan eindelijk beklonken: John van den Brom vertrekt per direct bij FC Utrecht om zijn carrière te vervolgen bij KRC Genk. Hij neemt assistent-trainer Dennis Haar mee naar België, waardoor René Hake en Rick Kruys tijdelijk de honneurs waarnemen in Utrecht. Naar alle waarschijnlijkheid wordt er gezocht naar een nieuwe trainer.

De interesse is niet van de lucht, want vlak voor het weekend meldde het Algemeen Dagblad al dat de Belgen veel interesse hadden in de trainer. Daar is hij vooral bekend als kampioenenmaker van RSC Anderlecht. In Nederland coachte hij AGOVV Apeldoorn, ADO Den Haag, Vitesse en AZ, voordat hij bij FC Utrecht tekende. Vorig seizoen werd Van den Brom zesde en reikte hij tot de - geannuleerde - bekerfinale. Bij Genk tekent Van den Brom een contract tot medio 2023. Genk staat zevende in de Belgische Pro League.

"Natuurlijk vinden we het jammer dat we afscheid moeten nemen van een trainer met wie we een plan voor de lange termijn hebben gemaakt", vertelt technisch directeur Jordy Zuidam. "Afgelopen seizoen is geëindigd met een bittere nasmaak, maar heeft ons diverse hoogtepunten opgeleverd. De halve finale van de TOTO KNVB Beker (tegen Ajax, red.) was een absoluut hoogtepunt."

Het is erg snel gegaan, erkent hij. "John gaf zelf direct aan dat hij graag voor zijn kans wilde gaan in België en KRC Genk voldeed aan onze eisen qua compensatie voor zijn nog lopende contract hier. Ook voor het contract van Dennis Haar is een passende oplossing gevonden. Tijdens het seizoen afscheid nemen van een trainer en assistent-trainer vereist snel schakelen van onze kant. We zijn blij dat we in René Hake en Rick Kruys een goede invulling voor de komende periode hebben. De komende tijd gebruiken we om te bekijken hoe we de toekomst gaan invullen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen