RKC doet rustig aan met Van der Wiel: "Geen prioriteit"

7 november 2020, 09:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Gregory van der Wiel krijgt van RKC Waalwijk de tijd om zijn persoonlijke problemen op te lossen, alvorens zijn rentree in de Eredivisie te maken. De openhartige 32-jarige verdediger liet deze week weten te kampen met angstgevoelens en paniekaanvallen. En daar heeft technisch directeur Frank van Mosselveld respect voor.

Dat vertelt hij in een interview met Voetbal International. Het daadwerkelijk voetballen, dat komt wel. "Wij steunen hem daarin en faciliteren hem in de zaken die hij nodig heeft. Verder is het aan hem en een persoonlijk iets. Zaak is nu dat hij dit persoonlijk overwint. Dat is voor nu het allerbelangrijkste. Het is te hopen dat een uitvloeisel daarvan zal zijn dat hij weer bij ons op het veld staat, maar dat is voor nu totaal geen prioriteit."

Ofwel, de kans is ook aanwezig van Van der Wiel helemaal niet terugkomt als voetballer. In een verklaring schreef hij er deze week het volgende over: 'Ik ben er nog niet, maar ik werk elke dag hard om mijn comeback te maken. Ik weet niet zeker of dit gaat gebeuren, maar de tijd zal het leren.'

Hulp

RKC biedt de verdediger van onder meer Ajax en Paris-Saint Germain hulp. Zo heeft Van der Wiel contact met de medische staf. "Het is voor hem te hopen dat hij zo snel mogelijk weer de oude wordt. Daarna wordt pas de vraag interessant wanneer hij weer terugkeert of kan spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen