"Als Ajax je vervolgens belde, ging je op je fietsje naar Amsterdam"

7 november 2020, 09:48

Jan Wouters denkt dat Sean Klaiber een erg belangrijke rol kan spelen bij Ajax. De oud-international had de rechtsback onder zijn hoede in de A1 van FC Utrecht. "Sean is een mooi ventje", vertelt hij tegenover Voetbal International.

Klaiber maakte afgelopen zomer de overstap van Utrecht naar Ajax en keert vanmiddag om 12.15 uur terug in De Galgenwaard. Wouters ziet dat de back het goed doet in Amsterdam en heeft alle begrip voor de gemaakte transfer. "Klaiber gaat nu naar een club waar hij Champions League-voetbal kan spelen, waar hij kampioen kan worden. Hij is gehaald als back-up, maar als hij het goed doet, kan hij zomaar basisspeler worden. En in dat geval ligt de wereld aan je voeten."

Want de rivaliteit tussen Utrecht en Ajax is er voor de zeventigvoudig international vooral voor de bühne. "Het gevoel dat Ajax de grote rivaal is, wordt door de omgeving gevoed." Dat Klaiber ooit uitsprak niet naar Ajax te gaan en uiteindelijk toch vertrok, doet Wouters weinig. "In mijn tijd bij Utrecht heb ik waarschijnlijk ook gezegd dat ik nooit naar Ajax zou gaan. Misschien niet voor een camera of tegen een journalist, maar zeker intern. Dat kwam ook voort uit die frustratie. Maar als Ajax je vervolgens belde, ging je bij wijze van spreken op je fietsje naar Amsterdam."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen