Droomdebuut voor jonge PSV'er Fofana: "Dit is gewoon geweldig"

6 november 2020, 23:56

Voor Fodé Fofana was vrijdag een bijzondere dag. De spits uit de jeugdopleiding van PSV maakte door de vele blessuregevallen bij Jong PSV zijn debuut in het betaald voetbal en bekroonde dat met twee treffers die zijn ploeg een 1-2 overwinning opleverde. Na afloop verscheen het achttienjarige talent dan ook erg blij voor de camera.

"Het was heerlijk. Twee goals, mijn debuut, winst. Ik ben superblij en trots", zei Fofana na afloop tegenover FOX Sports. "Ik weet waar ik vandaan kom", doelde hij op een blessure waar hij pas net van herstelde. "Zo terugkomen, dat is geweldig." Na de twee treffers van Fofana volgde een aansluitingstreffer van FC Den Bosch, wat de slotfase weer even spannend maakte. "Dan is het hard werken en zorgen dat de tweede niet valt. Twee goals is mooi, maar zonder winst telt het niet." 

Het debuut van Fofana was mogelijk door de vele coronabesmettingen bij Jong PSV. Dat er een veel jonger elftal stond dan gebruikelijk, deed niks met het vertrouwen, zo gaf Fofana aan. "Ik geloof in mezelf en ik weet zeker dat de andere jongens van Onder 18 dat ook doen. Ik had er wel vertrouwen in dat we gingen winnen." 

De jonge spits is afkomstig uit Groningen en speelde al op jonge leeftijd in de jeugdopleiding van FC Barcelona. Toen hij daar niet slaagde, werd hij opgepikt door PSV. "Het was een heel lange weg en ik heb mooie dingen meegemaakt. Ik heb altijd in mezelf geloofd. Dit is gewoon - ik weet niet wat ik moet zeggen - dit is gewoon geweldig."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen