Immers mist 'voetbalgevoel' door corona: "Niet meer wat het was"

6 november 2020, 21:28   Bijgewerkt: 6 november 2020, 21:41

Na drie nederlagen zonder ook maar een doelpunt te maken, wist NAC Breda vrijdagavond weer eens te scoren en met 1-4 te winnen van MVV. Ook voor Lex Immers - goed voor de 1-3 - was het al een tijdje gelden. In oktober 2019 scoorde hij namens ADO tegen Vitesse, wat tot vandaag zijn laatste treffer was.

"Bij mij is het altijd: als de eerste erin ligt, volgen er snel meer", reageerde Immers toen hij met de statistiek geconfronteerd werd door FOX Sports. "Ik ben er blij mee, ook met de drie punten. We hebben een lastige periode achter de rug gehad, maar nu sluiten we weer bovenin aan." Aan die slechte periode lag een corona-uitbraak binnen de club ten grondslag. "Vorige week tegen NEC hadden een aantal jongens het op conditioneel vlak nog vrij lastig. In die wedstrijd waren we ook beter en hadden we moeten scoren, maar dat deden we niet. Vandaag scoorden we wel, controleerden we de wedstrijd en pakten we de draad weer op."

Niet alleen op sportief gebied was het een moeilijke periode voor Immers. Zijn vrouw was zelf ook besmet met corona en belandde in het ziekenhuis. "Gelukkig gaat het weer goed, maar het heeft even geduurd. Alles is weer zoals het was en we kunnen verder." Op de vraag of zijn hoofd daarna nog naar het voetbal staat: "Juist wel. We hebben een slechte periode achter de rug. Dat wilden we al te graag omdraaien."

Wel merkt Immers een groot verschil met voetbal voor de coronatijd. "Het voetbal is niet meer het voetbal dat het altijd was. Het is lastig zonder publiek, bij trainingen is het komen trainen en gelijk weer gaan. Je mist een beetje de saamhorigheid. Op de club blijven hangen, een bakkie drinken, krantje erbij, een beetje ouwehoeren met elkaar. Dat is er nu niet meer bij, dus het echte voetbalgevoel is er ook niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen