Weghorst valt opnieuw af voor Oranje: "Heel frustrerend"

6 november 2020, 21:01   Bijgewerkt: 6 november 2020, 21:11

Wout Weghorst noemt het 'frustrerend' dat hij opnieuw de definitieve selectie van het Nederlands elftal niet gehaald heeft. De spits behoorde tot de voorselectie van bondscoach Frank de Boer, maar was één van de negen spelers die de uiteindelijke groep niet haalde. Voor Weghorst zit er niks anders op dan hard te blijven werken.

"Sinds mijn debuut twee jaar geleden is mijn rol niet groot", reageerde Weghorst in een video van FOX Sports. "Ik zit altijd in de voorselectie, maar tachtig procent van de keren val ik af. Dat is heel frustrerend. Ik wil gewoon onderdeel zijn van het nationale team en er elke wedstrijd bij zijn. Ik moet mezelf blijven ontwikkelen om beter te worden en wel die kans te krijgen."

Met VfL Wolfsburg staat Weghorst momenteel op de elfde plaats in de Bundesliga. Van de eerste zes wedstrijden werden er liefst vijf gelijk gespeeld en één gewonnen. De ploeg scoorde pas vijf keer, waarvan Weghorst er twee maakte. Voor Oranje speelde de spits sinds zijn debuut in 2018 pas vier keer, alle vier als invaller. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen