Klaiber: "Zondag is FC Utrecht gewoon de tegenstander"

6 november 2020, 19:39   Bijgewerkt: 6 november 2020, 19:56

Sinds zijn overstap naar Ajax volgen de bijzondere wedstrijden elkaar rap op voor Sean Klaiber. De rechtsback maakte zijn Champions League-debuut tegen Atalanta, viel opnieuw in tegen FC Midtjylland en treft dit weekend FC Utrecht, de club waar hij liefst dertien jaar speelde. Klaiber is blij met de ontwikkeling die hij doormaakt.

"Voor mij persoonlijk is het een heel toffe ervaring", vertelde Klaiber aan Ajax TV over zijn debuut in de Champions League. "Het niveau waartegen je speelt, de besten eigenlijk. Daar droomt elk jongetje van. Het was ook een droom van mij vroeger. Je speelt tegen de besten, die jongens zijn allemaal vaardig met de bal. Dat is het verschil met de Eredivisie." 

Klaiber heeft zich snel opgetrokken aan het niveau van Ajax, zo vindt hij zelf. "Het gaat telkens beter. Dat doe je in wedstrijden, en op trainingen luister je goed naar spelers en trainers. Daarin pik ik veel op." Wel merkt hij een duidelijk niveauverschil tussen zijn vorige en huidige club. "Je speelt bij Ajax, dan speel je gewoon met de top. Iedereen is balvaardig, houdt de bal makkelijker aan z'n voet. Het tempo ligt gewoon hoger hier. De eerste paar dagen moet je daar natuurlijk wel aan wennen. Het ging voor mij snel. Als je zelf iets wil bereiken en je bent ambitieus, dan moet je mee in dat niveau. Ik zeg niet dat ik er al ben, maar ik wil wel mee."

Dit weekend staat voor Klaiber opnieuw een bijzondere wedstrijd op het programma. Zondagmiddag om 12:15 uur speelt Ajax tegen zijn oude liefde FC Utrecht. "Natuurlijk is het speciaal. Ik heb daar dertien jaar met heel veel plezier gezeten. Utrecht heeft voor altijd een plek in m'n hart, maar zondag is het gewoon de tegenstander." Oud-ploeggenoot Gyrano Kerk wijst Klaiber aan als gevaarlijkste man bij de tegenstander van dit weekend. "Dat is een jongen die het verschil kan maken. Als je hem kan uitschakelen, heb je al een heel grote taak volbracht."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen