Spelersgroep verbaasd over vertrek Van den Brom: "Heel apart"

Spelersgroep verbaasd over vertrek Van den Brom: "Heel apart"

6 november 2020 – Niet alleen voor de buitenwereld kwam het vertrek van John van den Brom naar Racing Genk als een verrassing. Ook de spelersgroep van FC Utrecht zelf zag de plotselinge overstap van hun trainer niet aankomen. "Meestal zie je zo'n trainerswissel wel aankomen, maar deze komt helemaal uit het niets. Dit is wel heel apart", reageerde Willem Janssen.

"Ik had op de nieuwssites wel iets staan over belangstelling van Racing Genk in de trainer, maar ik dacht eerst dat het een gerucht was", vertelde Janssen aan De Telegraaf. "Toen ik het bericht las, dacht ik: 'Allemaal leuk en aardig, maar hij heeft gewoon een contract'. Een uur later ontplofte de groepsapp, omdat er al heel snel een akkoord was bereikt tussen de clubs. Daar stond ik wel van te kijken."

Ook Van der Maarel was verrast. "Het is een gekke situatie en niet iets waar je in voorbereiding op zo'n wedstrijd mee bezig wil zijn", doelde hij op de belangrijke wedstrijd tegen Ajax aanstaande zondag. "Het is vervelend voor het proces waar we mee bezig zijn bij FC Utrecht. We zijn anderhalf jaar geleden ergens mee gestart en het is zonde dat we dat geen vervolg kunnen geven. Maar we moeten ook gewoon weer door.

Als speler die al sinds 2009 onder contract staat bij FC Utrecht, is Van den Brom niet de eerste trainer die hij ziet vertrekken. "Er zijn al een hoop trainers voorbij gekomen. Je ziet steeds meer passanten. Mensen zijn snel ontevreden en gaan kijken naar iets anders. Er zijn ook veel uitdagingen voor handen. Je ziet maar hoe het nu loopt met de trainer." 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021