Jansen treft AZ: "Met Ajax best voetballende club van Nederland"

Jansen treft AZ: "Met Ajax best voetballende club van Nederland"

6 november 2020 – Trainer Johnny Jansen hoopt de droomstart van sc Heerenveen zondag tegen AZ een goed vervolg te kunnen geven. De Friezen staan na zeven wedstrijden vierde met zestien punten, terwijl de tegenstander van dit weekend na een teleurstellende start slechts negende staat. Toch gaat het voor Heerenveen een zeer lastig duel worden, zo weet Jansen. 

"AZ is met Ajax gewoon de best voetballende ploeg van Nederland", vertelde Jansen aan de Leeuwarder Courant. Afgelopen donderdag zag hij zijn aanstaande tegenstander met 1-0 verliezen van Real Sociedad. AZ werd naar achteren gedrukt, maar hield lang stand tegen de koploper van La Liga. "Ik verwacht dat zij tegen elke tegenstander in de Eredivisie het initiatief willen nemen. Het wordt voor ons vooral zaak om goed te verdedigen en vanuit daar te kijken of we kunnen counteren."

Na de goede competitiestart met vijf overwinning, een gelijkspel en slechts één nederlaag, ligt voor de ploeg van Jansen een record voor het grijpen. Bij winst tegen AZ staat Heerenveen na acht wedstrijden op negentien punten, meer dan het record van zeventien dat in 1997-1998 werd behaald. "Dat record staat al zó lang. Dat hebben Foppe de Haan en zijn spelersgroep destijds fantastisch gedaan. Het zou leuk zijn als we het record zondag uit de boeken kunnen spelen. Dat we de kans krijgen om dat te doen, betekent dat we op de goede weg zijn."

Kongolo
Onduidelijk is nog of Jansen zondag kan beschikken over Rodney Kongolo. De middenvelder hield klachten over aan de wedstrijd tegen Sparta (1-4 winst) van vorige week. Jansen verwacht de speler er echter gewoon bij te hebben. "Rodney heeft wat last, maar ik verwacht wel dat hij er gewoon bij is." Zaterdag is er een afsluitende training, waarna Jansen een definitieve beslissing maakt. Zondag om 16:45 uur trappen de ploegen in het Abe Lenstra Stadion af. 

gerelateerd