Slot baalt nog altijd van puntenachterstand: "Niet te bevatten"

6 november 2020, 16:57

Het lukte AZ vorige week om gemakkelijk te winnen van RKC Waalwijk, maar het was pas de eerste zege van het Eredivisie-seizoen voor de Alkmaarders. Daardoor bedraagt de achterstand van de nummer negen op de koplopers Ajax en Vitesse al tien punten. Arne Slot vindt het nog altijd onvoorstelbaar.

Zondag gaat AZ op bezoek bij sc Heerenveen, dat vierde staat met zes punten meer dan AZ. Slot weet dat het een inhaalrace moet gaan worden voor zijn ploeg. "Dan kijk ik naar de ranglijst en dan denk ik: hoe hebben we hier in godsnaam vijf punten uit kunnen halen? Dat is nog steeds niet te bevatten. En we zadelen ons zelf daarmee op met het probleem dat we zo'n beetje als overige wedstrijden moeten winnen. Die van zondag dus ook", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.

De coach heeft de hoop dat Bruno Martins Indi weer terugkeert van een blessure, want dan kan Teun Koopmeiners op het middenveld opereren. Donderdag tegen Real Sociedad (1-0 verlies) stond hij nog achterin. "Fysiek gezien is het wel een uitdaging om iedereen fit te houden en om bijvoorbeeld de jongens voorin fris te houden. Wat dat betreft merk je ook wel dat je in de laatste wedstrijd van een serie zit. Ik hoop ook de laatste wedstrijd uit een serie met een kleine groep spelers", vertelt Slot, die weet dat hierna de interlandperiode begint.

Heerenveen zal een lastige horde worden voor AZ, aangezien de Friezen zeer goed in vorm zijn. "Hun eerste kans is altijd raak", stelt Slot over de nummer vier van de Eredivisie. "Henk Veerman is een spits die niet eens een kans nodig heeft. En Joey Veerman is uitstekend aan de bal en een goede aangever."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen